2020 Oktoober kokkuvõte

Oktoobriga on selleks korraks nüüd kõik ja siit tuleb minu kokkuvõte.

Alustame Balti turust. Oktoobri alguses alustas kauplemist Ignitis Gruppe, esimene IPO kus ma üldse osalenud olen. Kauplemist alustas 22,5€ ning esimese kauplemiskuu lõpuks langes 19,9€ peale. Kokkuvõttes olen parajas miinuses, kuid sellegi poolest tegin mõned toetavad ostud, et keskmist ostuhinda madalamale tuua. Kuu lõpus tuli välja 9 kuu kokkuvõte kus kajastus, et müügitulu on 2020a. kasvanud 8,9% võrreldes 2019 aastaga. See uudis mõjutas aktsia hinda väga vähesel määral ja ma julgen eeldada, et hind võib veelgi langeda seni kuni pole mingeid konkreetseid dividende lubatud.

Esimene kuu Balti Börsil

Suurendasin oma portfelli veel mitme mikroostuga, mis kasvas kuu lõpuks juba päris märkimisväärseks ning suure osa vabast rahast paigutasin Balti aktsiatesse. Balti väärtpaberite turuväärtus on hetkel 7011,74 ning portfell on hetkel veel positiivne – 0,27% ehk 18,7

Estategurus on maksed kenasti liikuma hakanud ning enamus maksed on õigeaegsed. Hea uudis on see, et üks laen maksti täies mahus tagasi ning kuna aktsiaturud on hetkel päris volatiivsed, siis suunasin vabanenud kapitali just sinna. Intresse teenisin 13,75€ millele lisanud ka veel tagasimakstud laenu põhiosa.

USA aktsiad ning Trading212 on lugu selline, et portfelli koguväärtus sai lõpuks 6000€ piiri ületatud. Novembri alguses toimuvad USAs presidendivalimised ning ajalooliselt on täheldatud seda, et turud on valimiseelsel ajal väga ebastabiilsed ja mina kavatsen seda ära kasutada jätkates ostmist. Dividende tiksus 13,04 mis on isegi rohkem kui ma arvasin, sest suurem osa dividendidest peaks aasta lõpus saabuma. Hetkel on Trading212 portfell 6627,24€, aktsiate värtuse kahanemine on seoses valimistega hetkel -130,91, seega USA turule olen hetkel investeerinud täpselt 6758,15. Kõik dividendid reinvesteerin!

Funderbeami pisike portfell plahvatas ja lendas kuule! Ja seda kõike kõige paremas mõttes. Nimelt saunakeriste ettevõte HUUM teatas väga headest müügitulemustest ning astus USA turule. Olen kindel, et see võetakse seal kenasti vastu ning osakute hind tõuseb veelgi. Hetkeseisuga osaku väärtus 4,15€, seega minu Funderbeami portfelli suurus on 560,25

Crowdestor pakkus ka häid emotsioone sellega, et mõned intressid laekusid ning üks projekt sai koos põhiosa ja intressidega täiel märal tagastatud. 2020a. pidi toimuma Limp Bizkit summer tour ning ka mina investeerisin sellesse projekti, kuna Covid19 tegi oma töö ja pani riigipiirid lukku, siis ilmselgelt jäi ka see tuur toimumata. Crowdestate tegi investorite seas küsitluse, et saada teada mida nemad soovivad. Valida sai kahe variandi vahel: kas tühistada projekt ning tagastatakse 90% investeeritud rahast ilma intressideta, või oodata millal tuur toimub ning siis saada tagasi põhiosa koos intressidega. Valisin esimese variandi, sest kes kurat teab millal siin jälle keegi tuuritada saab. Riikide siseselt võibolla küll, aga rahvusvaheline tuur koos suure rahvamassiga-tundub lähiajal võimatu. Intresse teenisin oktoobris 10,05€ millele lisandus ka veel põhiosa tagasimakse.

Mintoses on lood samad nagu ka eelnevatel kuudel, rahad kinni „In Recovery“s ja kui vaadata seda tabelit kus on kirjas, et millal mingit rahade liikumist oleks loota, siis seal on samuti ebaselgused. Intresse tiksus ainult 1,21€ mis on ka arusaadav, kui kõik rahad on kinni ning Mintose portfell on märkimisväärselt kahanenud. Olen kindel, et kui valid paremini laenukontoreid kui mina tegin, siis on võimalik sealt päris head tootlust oodata.

Oktoobris suutsin tekitada põhitöö kõrvalt 180€ lisasissetulekut. Selle summa sees on omajagu  nii passiivset- kui ka aktiivset raha.

Kasvukontole 50€ püsimakse on ikka veel aktiivne ning kuna USA börs tegi siin väikese languse ning see ühtis kasvukonto osakute ostmise päevaga, siis tegin omaltpoolt veel täiendava lisamakse. Kasvukontol seisab hetkel 633,55€ mis on investeeritud kahte fondi. Fondi investeerimine on määratud vastavalt 20% ja 80% ning muutus/kasum on +2,03 mis on 12,58€

Peale Riigikohtu otsust, et II sammas tuleks siiski vabaks lasta, haaras Kersti pitsati ja pani oma käe alla. See tähendab seda, et tekib võimalus oma teise sambasse kogutud raha välja võtta, hakata ise investeerima läbi pensioni investeerimiskonto või jätkata senist kogumist (ise 2%+4% riik). Rahandusministeerium on üritanud seda kõike oma kodulehel selgitada ja infot leiad SIIT.

Samuti on raamatute autor, investor ning ettevõtja Taavi Pertman oma blogis sammaste teemat väga põhjalikult analüüsinud ning soovitan soojalt ka sinna pilk visata. Viska pilk SIIA!

Pensionireform ja II sammas.

Väga palju on viimasel ajal juttu olnud ka III sambast. Tunnistan, et see on minust kuidagi kaarega mööda läinud, aga ükspäev sattusin Rahahundi postitusele, mis kuidagi pani mind rohkem sellele mõtlema ning tegin otsuse, et liitun! Sellest kindlasti tulevikus ka natuke pikemalt.

Lisan siia tabeli, et oleks silmale meeldivam vaadata;

Instrument:  Teenitud tulu:Instrumendi turuväärtus
Mintos  1,21€…€
Estateguru  13,75€…€
Crowdestor  10,05€…€
Crowdestate  00,42€
USA aktsiad  13,04€6758,15€
Balti Börs  0,27% / 18,70€7011,74€
Passiivne/aktiivsed tegevused  180€ 
Kasvukonto  2,03 / 12,58€633,55€
Funderbeam  0560,25€
KOKKU:  218,05€ (loetelust on väljaas Balti Börs ja kasvukonto)…€

Sa tahad teada mis tekitab mulle suurt rõõmu ja tänutunnet? Piisab vaid sellest, et hakkad mind jälgima Facebookis/ Instagramis või kui jagad seda postitust/blogi ka oma sõpradele.

MINTOS – Boonus sõltub sinu enda reaalselt investeeritud summast ja see võib ulatuda kuni 1000€! Liitumiseks ning täiendava informatsiooni saamiseks vajuta SIIA!

ESTATEGURU – 0,5% boonust oma investeeringult esimese 3 kuu jooksul. Liitumiseks ning täiendava informatsiooni saamiseks vajuta SIIA!

CROWDESTATE – Eesti kinnisvara ühisrahastusportaal mis hetkel liitumisboonust ei paku aga investoreid on üle 44 000 ja lubatu tulusus on enam kui 17%, seega kui oled huvitatud kinnisvarast ja selle rahastamisest siis liitumiseks ja tutvumiseks vajuta SIIA!

CROWDESTOR – Liitudes ning investeerides saad 1% oma investeeringutelt boonust ja seda lausa 90 päeva jooksul! Liitumiseks ning täiendava informatsiooni saamiseks vajuta SIIA!

2 kommentaari “2020 Oktoober kokkuvõte”

  1. Kuramus, oleks pidanud ka ikka HUUMi rahhi kaasama, aga tundub, et kuna nii nišši toode, siis väga suurt kasvu pole oodata. Samas oman ise ka samalaadseid investeeringuid Funderbeamis, näiteks Tankerisse investeering. Kasv võib tulla, aga mitte ebamaiselt suur.

    Liked by 1 person

    1. Olen igati nõus, et nišš ja väga suurt kasvu ei näe aga USA turule laienemine võib anda väga hea tõuke sellele. Eks minagi mossitan, et poole rohkem neid ei võtnud aga hea meel, et üldse neid ligi haarasin. See pakkumine tuli ka minuni keerulist radapidi.

      Meeldib

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine